Консультациялық пунктінің жұмыс жоспарына сәйкес балабақша медбикелері"Жазда балаларға арналған дәрумендер" кеңесін өткізді.
Жазғы кезеңде балалардың тамақтануын қалай дұрыс ұйымдастыруға болады? Жазда балаларда өсу процестері қарқынды жүреді, осыған байланысты дене ақуызға қосымша қажеттіліктерді сезінеді. Сонымен қатар, термен бірге бала минералдар мен дәрумендердің едәуір мөлшерін жоғалтады. Ақуызды арттыру үшін бала жейтін сүт өнімдерінің мөлшерін көбейту керек, оларды күніне 2-3 рет беру керек. Сондай-ақ, балалар рационының ақуыздық құндылығын арттыратын ет өнімдерін көбейтіңіз. Көмірсулардың негізгі көзі көкөністер мен жемістер, орман жидектер болады. Маусымның мүмкіндігін пайдаланыңыз, тамақтануға ерте шалғам, салат, қырыққабат, цуккини, сәбіз, қызылша, қияр және қызанақты, қымыздық, қалақайды қосыңыз. Сонымен қатар, орман жидектер мен жасыл шөптер туралы ұмытпаңыз. "Жасыл бутербродтар" деп аталатындар нанға және майға ұсақ туралған көк ұсақталған кезде пайдалы.
"С" дәрумені қырыққабат, тәтті қызыл бұрыш, балдыркөк, ақжелкен, шпинат, салат, шалғам, алма, құлпынай, қарақат, апельсин, қара өрікте бай.
Каротин көзі: сәбіз, асқабақ, өрік, шабдалы, шие, қызыл таңқурай.
Баклажан, картоп, қызылша, жүзім, қарлығандағы көптеген калий тұздары бар.
Қызыл бұрыш, шалғам, қара өрік, алмада темір жеткілікті.
Сондай-ақ, су, шырын ішу режимін ұстаныңыз және деніңіз сау болсын!